Opština Petnjica donirala školski pribor učenicima od 6. do 9. razreda osnovnih škola u Petnjici

Danas su predstavnici petnjičke lokalne uprave dostavili školski pribor u prostorije OŠ „Mahmut Adrović“.

Iz loklane uprave su istakli da na agendi naših politika visoko pozicionirana je politika ka obrazovanju kao jedna od najvažnijih djelatnosti društva.

„Lokalna uprava finansijski pruža pomoć obrazovnim institucijama za stvaranje što boljih uslova za rad i boravak učenika, ali i nastavnog osoblja.

Opština Petnjica u kontinuitetu pruža podršku školama, učenicima i roditeljima kroz različite vidove donacija, olakšica i pomoći. Ove godine je za početak školske godine obezbijeđeno 240 kompleta đačkog pribora za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola.

Ukupna vrjednost donacije je oko 2 500 eura. Ovim postupkom želimo da obradujemo naše đake i poželimo im srećan početak školske godine, a njihovim roditeljima bar donekle ublažimo lošu finansijsku situaciju u kojoj su se mnogi našli zbog pandemije COVID 19. Danas smo, u prostorijama JUOŠ “Mahmut Adrović”, u koordinaciji sa rukovodstvom škole, uručili pribor učenicima te škole, dok se distribucija pribora učenicima ostalih škola vrši učenicima na kućnu adresu“, zaključili su iz lokalne uprave.

Share this post

About the author