JAVNE RASPRAVE

OBRASCI

JAVNE NABAVKE

ODLUKE

SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA

PREDSJEDNIČKI IZBORI 2018

Danas su u Petnjici Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović postavili kamen temeljac za višenamjensku zgradu u Petnjici. U okviru višenamjenske zgrade predviđene su prostorije Zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalni rad, Fonda zdravstva, Fonda PIO i prostorije za penzionere.

Prije svečanog čina ministar je u administrativnoj zgradi Opštine održao radni sastanak sa predsjednikom Opštine Samirom Agovićem.
“U razgovoru sa rukovodstvom Opštine dobili smo korisne informacije i konstatovali da opština Petnjica napreduje i da ima snažnu podršku od Vlade i svih njenih resora i institucija i da je u vrlo kratkom periodu realizovala značajne investicije. Danas zajedno polažemo kamen temeljac za otvaranje višenamjenske poslovne zgrade u kojoj će svoj dom naći važne državne institucije. Starija lica će dobiti prostorije dnevnog boravka gdje će dobijati obrok i moći će da se druže. Vlada je za ovaj projekat izdvojila 25.000 eura, a opština je obezbijedila prostor i oslobodila dadžbina za komunalije. Nadam se da ćemo se za tri mjeseca opet okupiti prilikom otvaranja zgrade”, kazao je ministar Purišić.

Predsjednik opštine Samir Agović je istakao da Petnjica svakog dana napreduje i postaje ravnopravna sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.
“Čast i zadovoljstvo mi je što prisustvujem ovom činu i što će opština Petnjica dobiti još jedan objekat koji će služiti građanima i da ćemo uskoro imati servis na nivou države. Ovo je znak da Vlada želi da razvija ovu opštinu, a nadam se da će građani biti zadovoljni, posebno oni stari koji će dobiti svoj kutak”, kazao je Samir Agović.

 

Juče je na školskom poligonu Osnovne škole „Mahmut Adrović“ u Petnjici održan memorijalni turnir „Igrom protiv zaborava-Meho Agović“.

Na memorijalnom turniru je učestvovalo 11 ekipa, deset ekipa je bilo sa područja susjednih opština, dok je jedanaesta iz Makedonije, iz Opštine Petrovec, koja je odnedavno pobratimska Opština Petnjici. 

Memorijalni turnir otvorio je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović:

„Vjerujem da nijedan drugi memorijalni turnir ne može biti od ovakvog značaja kao što je ovaj za nas i naše ljude iz dijaspore, s obzirom na to da ovaj turnir nije organizovan samo u cilju buđenja takmičarskog duha, već da se sačuva sjećanje na našeg Meha Agovića, a okupljanjem u ovolikom broju to i dokazujemo. Posebna je čast i draž što imamo ekipu iz Makedonije kojoj se zahvaljujem na učešću“, kazao je predsjednik Agović.

U Petnjici je sa ekipom iz Makedonije doputovao i poslanik u makedonskom parlamentu, Zećir Ramčilović.

“Sport i okupljanje je najbolji način čuvanja od zaborava na naše najbolje. Zahvaljujem se na pozivu predsjedniku Agoviću, kao i na gostoprimstvu“, kazao je Ramčilović.

Organizovanje ovog memorijalnog turnira polako prelazi u tradiciju Petnjice, pa se okupljanje ovakvog tipa, čiji je organizator Opština Petnjica očekuje i narednih godina.

 

Ovdje mozete preuzeti nacrt budžeta za 2018.

Podkategorije

ARHIVA (VIJESTI, SAOPŠTENJA, DEŠAVANJA, ODLUKE, IZVJEŠTAJI, JAVNE RASPRAVE...)

   

Vijesti

PREDSJEDNIK OPŠTINE

SAMIR AGOVIĆ

PREDSJEDNIK ŠKUPŠTINE

MEHMED ADROVIĆ

POTPREDSJEDNIK OPŠTINE

MUSLIJA KALIĆ

GLAVNI ADMINISTRATOR

MIRSAD ĆATOVIĆ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

SEKRETAR LOKALNE UPRAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

SEKRETAR SKUPŠTINE OPŠTINE