JAVNE RASPRAVE

OBRASCI

JAVNE NABAVKE

ODLUKE

SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA

IZBORI

Danas je, predsjednik Opštine, Samir Agović, potpisao Memorandum o saradnji sa Caritasom Crne Gore na projektu za pružanje podrške i pomoći starim i iznemoglim licima. Nakon nekoliko uspješno realizovanih projekata sa Caritasom, lokalna uprava nastavlja saradnju sa Caritasom kroz projekat koji će se, osim u Petnjici, realizovati i u Danilovgradu i Gusinju.

“U naredne dvije godine, tri osobe biće angažovane za pomoć starim ljudima. Sa Caritasom smo u prethodnom periodu realizovali niz projekata socijalne zaštite i ova humanitarna organizacija se pokazala kao osvjedočeni prijatelj građana Petnjice. Kroz ovaj projekat, pored tri, angažovaćemo još dvije osobe koje će se preko Zavoda za zapošljavanje finansirati u trajanju od četiri mjeseca. Ovom prilikom se zahvaljujem koordinatorki Caritasa za Petnjicu Lidiji Vulević, dr Nermini Muratović i  Milici Božović “, kazao je predsjednik Opštine.

Direktor Caritasa za Crnu Goru, Marko Đelović, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da će se, realizacijom ovog projekta, nastaviti dugogodišnja saradnja.

 „Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, a vrijednost je 200 hiljada eura i trajaće dvije godine. Realizovaće se preko direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava evropske pomoći Ministarstva finansija i Ministarstva rada i socijalnog staranja. Zadovoljstvo nam je da ove aktivnosti nastavljamo i proširujemo kroz veći broj angažovanih osoba i veći broj primaoca pomoći. Poseban benefit za korisnike će biti to što će volonteri proći kroz akreditovanu programsku obuku što će rezultirati unaprijeđenjem njihovih stručnih kapaciteta i vještina“, istakao je Direktor Caritasa za Crnu Goru, Marko Đelović.

 

Obavještenja i konkursi

PREDSJEDNIK OPŠTINE

SAMIR AGOVIĆ

PREDSJEDNIK ŠKUPŠTINE

MEHMED ADROVIĆ

POTPREDSJEDNIK OPŠTINE

MUSLIJA KALIĆ

GLAVNI ADMINISTRATOR

MIRSAD ĆATOVIĆ

SEKRETAR LOKALNE UPRAVE

ZIKO ALILOVIĆ

SEKRETAR SKUPŠTINE OPŠTINE

ADIS DURAKOVIĆ