Danas je u holu Centra za kulturu, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, upriličio prijem za najbolje učenike Osnovnih škola sa područja opštine, kao i za učenike koji su osvajači nagrada na državnim takmičenjima. U prisustvu direktora osnovnih škola kao i roditelja djece koja nose laskavu titulu najboljih, Samir Agović je čestitao na ostvarenom uspjehu i poželio im da nastave sa takvim rezultatima i u budućnosti. „Čini mi posebnu čast i zadovoljstvo što smo danas mi iz lokalne samouprave u prilici da ugostimo ove mlade ljude. Njihov uspjeh i rezultat nam garantuje da Petnjica ne mora da brine za svoju budućnost. Sreću i zadovoljstvo  povodom njihovog uspjeha u školi sa roditeljima dijelimo i mi, ovdje prisutni a vjerujem i šire. Opština je prepoznala šta je budućnost ovog kraja a to su mladi ljudi i mi ćemo sve učini kako bi tim mladim ljudima pomogli u daljem školovanju“, izjavio predsjednik Samir Agović obraćajaći se prisutnima.

Učenici koji su dobili diplomu LUČE su: Amer Škrijelj iz OŠ „Savin Bor“, Amina Muratović i Ibrahim Rastoder iz OŠ „Mahmut Adrović“, kao  i učenik Irfan Batilović iz OŠ „Tucanje“

Đaci generacije, pored lučonoša Amera Škrijelja, Amine Muratović, Ibrahima Rastodera, Irfana Batilovića, još Adnan Adrović iz OŠ „25 Maj“ i Dejvid Skenderović iz OŠ „Trpezi“.

Učenici koji su takođe danas nagrađeni su:

Hana M. Muratović iz OŠ „Mahmut Adrović“ koja je osvojila III mjesto na državnom takmičenju recitarota u kategoriji od I do V razreda.

Šeila Hodžić iz OŠ „Trpezi“ koja je osvojila II nagradu na državnom takmičenju „Mali likovni susreti“ na Cetinju.

Aila Novalić koja je osvojila II nagradu na državnom takmičenju „Mali likovni susreti“ na Cetinju.

Opština je najboljim učenicima uručila skromne nagade. Nakon svečanog dijela, predsjednik je priredio prigodni koktel za najbolje učenike i njihove roditelje u holu Centra za kulturu.