Proteklog vikenda u Čanju su završene XV. Sportsko-rekreativni susreti prosvjetnih radnika Crne Gore, koji su okupili 520 učesnika iz svih opština naše države. Svečanom otvaranju prisustvovao je ministar prosvjete Damir Šehović i zvaničnici opštine Bar. Susrete u Čanju organizuje Sindikat prosvjete u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore. Na ovim susretima prvi put je učestvovao i Sindikat prosvjete Petnjica.
Učesnici susreta takmiče se u preko 20 sportskih disciplina, u muškoj i ženskoj konkurenciji, individualnim i ekipnim sportovima. Među najatraktivnijim su mali fudbal, odbojka na plaži, streljaštvo, pikado, navlačenje konopa, bacanje kamena...
Pored takmičarsko-rekreativnog karaktera, cilj susreta je da kroz druženje i igru prosvjetni radnici razmjenjuju znanja i unapređuju svoj obrazovno vaspitni rad.
Sindikat prosvjete Petnjica takmičio se u pet disciplina. Ekipa u šahu je zauzela sedmo mjesto, dok je ženska ekipa u disciplini streljaštvo zauzela šesto mjesto. Fudbaleri i odbojkaši su bili na osmom mjestu.
Učešće na ovogodišnjim sportsko-rekreativnim susretima prosvjetnih radnika Crne Gore Sindikatu prosvjete Petnjica omogućila je opština Petnjica, na čelu sa predsjednikom opštine g. Samirom Agovićem i njegovim saradnicima koji su sponzorisali kompletnu opremu ekipi Sindikata prosvjete Petnjica, na čemu su im članovi sindikata prosvjete Petnjica veoma zahvalni, jer su imali priliku da po prvi put predstavljaju svoju opštinu, kao jednu od najmlađih učesnika ovih susreta.