Sinoć je u sali Centra za kulturu u Petnjici održana Svečana akademija povodom pet godina od osnivanja Opštine Petnjica.

Svečanu akademiju otvorio je predsjednik SO Petnjica, Mehmed Meša Adrović, koji je iskazao zahvalnost svima koji su tada podržali inicijativu formiranja opštine Petnjica i istakao da obilježavanje današnjeg dana doživljava kao uspjeh svih građana Petnjice.

U ime odbora obratio se predsjednik odbora za vraćanje statusa opštini Muslija Kalić, koji je prisutne podsjetio na jedinstvo, slogu, mudrost, upornost i odlučnost svih članova odbora u trenucima kada je to bilo najpotrebnije i tako postigli zajednički cilj.

Predsjednik Opštine Samir Agović u svom uvodnom obraćanju uputio je srdačnu dobrodošlicu i uputio zahvalnost na brojnom prisustvu.

Iskazao je svoje uvjerenje da će svaki naredni jubilej biti sa mnogo više prosperiteta, napretka, zadovoljstva i uspjeha svih građana Bihora. „Ovo je veliki dan i moramo ga se uvijek sjećati a najbolje ćemo se sjećati dana ukoliko budemo radili i odgovorno mijenjali sredinu i pravili dobra djela za sve naše ljude“, kazao je u svom govoru, predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović.