Opština Petnjica je i ove godine organizovala iftar za vjernike.

Efendija Husein Ramčilović, je zahvalio  lokalnoj upravi i odao priznanje predsjedniku Opštine što već tradicionalno organizuje Iftar za vrijeme Ramazana. Predstavnik Mešihata Islamske zajednice Džemail Dacić, takođe je iskazao zahvalnost lokalnoj upravi što na ovaj način uvažava i cijeni svoje građane.

Predsjednik Opštine, Samir Agović istakao je da je ovaj događaj veoma značajan sa aspekta poštovanja i uvažavanja različitosti, naše tradicije i spremnosti da poštujemo sve ono što je najsvjetlije kad je riječ o tradiciji i poštovanju tradicionalnih islamskih vrijednosti.

“Sa nama su večeras naši sugrađani iz Azana kojima posebno zahvaljujem što su sa nama i posebno ih pozdravljam i želim da i dalje budemo zajedno, i u Ramazanu i Bajramu, ali i za vrijeme Božića i Uskrsa jer, tako smo navikli ovdje u ovim krajevima. Ono što je posebna draž večeras jeste što smo svi zajedno, što pokazujemo suštinu i veličinu Ramazana i što na ovaj način želimo da sačuvamo ono što je najljepše i ono što je najbitnije kod svakog bića, a to je da poštuje, uvažava druge, da čini dobra djela drugima i da vodi računa o onome šta će i kako će raditi na ovom dunjaluku”, rekao je predsjednik.

Između ostalog poručio je da svi prisutni nose lijepo sjećanje na ovo veče, i da svi pokažu da je Ramazan mjesec kada mogu svi biti bolji.