KUD „Bihor„ je na IV Internacionalnom Festivalu folklora i tradicionalne muzike  koji  je održan u Sarajevu u okviru Novogradskih dana, osvojio II mjesto.

Na festivalu je učestvovalo osam kulturno umjetničkih društava iz Turske, Sjevernog Kipra, Hrvatske, Makedonije,  Bosne i Hercegovine a predstavnik Crne Gore bilo je kulturno umjetničko društvo „Bihor“ iz Petnjice.

Prve večeri učesnici su nastupili  na otvorenom u sportskom Centru „Safet Zajko„ a druge večeri u sportskoj hali „Ramiz Salčin“.

Prvo mjesto je osvojio Ansambl „Ibe Palikući“ iz Skoplja  sa 61,25 poena , drugo KUD „Bihor„ sa 60 poena, dok su treći bili članovi Ansambla „MAARIF COLLEGE FOLK DANCA GROUP„ iz Nikozije – Sjeverni Kipar sa 58,40 poena .

„Osvojeno drugo mjesto je veliki uspjeh za naš mladi sastav koji je nastupio u Sarajevu  jer smo imali tri člana koji su  po prvi put  nastupili na nekom festivalu. Dokaz da se u KUD-u Bihor radi veoma dobro, jeste kontinuitet priznanja koja stižu sa svih strana. Prošle godine smo bili dobitnici najvećeg opštinskog priznanja nagrade “ 4 avgust“. Moram istaći i veliku želju naših članova da se ravnopravno bore sa predstavnicima  drugih društava koji su bili mnogo stariji,  pogotovo pobjednici Festivala. Da napomenem da će članovi KUD-a „Bihor“ od 7. do 13. jula učestvovati na „Altin Karađoz“ Festivalu koji će se održati u Bursi, jednom od najvećih festivala u Turskoj na kojem će učestvovati  25 država među kojima su i predstavnici Indije, Kine, Obale Slonovače, Meksika  i drugi“. Istakao je Sinan Tiganj i dodao sve pohvale na račun organizatora festivala u Sarajevu. „Organizator i domaćin KUD „BUL BUL“ i direktor festivala Sahudin Kačar su  bili odlični domaćini, potrudivši  se  da svim  učesnicima  omoguće   obilazak kulturnih znamenitosti Sarajeva, kao što su Baščaršija i spomenik djeci Sarajeva poginulim u suludom ratu devedesetih“, istakao je predsjednik KUD-a Bihor, Sinan Tiganj.

Sastav žirija: 

Ana Babić- Predsjednica žirija;

Husein Zvrko-profesor;

Faruk Alkaja iz Burse – Turska;

Faiz Softić književnik iz Luksemburga; 

Božica Prša iz Osijeka – Hrvatska; 

Alil Selim iz Skoplja- Makedonija; 

Sinan Tiganj- predsjednik KUD-a Bihor iz Petnjice