Izložbom slika „Boje zavičaja“ u holu Centra za kulturu u Petnjici, sinoć je svečano otvoreno „V Bihorsko kulturno ljeto“. Manifestaciju je otvorio potpredsjednik Opštine Petnjica Muslija Kalić koji je istakao da je Bihorsko kulturno ljeto postala prepoznatljiva manifestacija koju Opština već petu godinu organizuje, a time afirmiše bogato kulturno nasleđe.

„Nijesmo bili sebični da sami kreiramo programe, već smo bili otvoreni i dali šansu svima koji su bili spremni i zainteresovani i koji su imali potencijala da zajedno sa nama ostvarujemo politiku naše opštine kada je u pitanju kultura i kulturno nasleđe. Potrudićemo se svi zajedno da Petnjica u narednom periodu bude kulturno prepoznatljiva sredina i da njeni građani kao i naši prijatelji sa strane i posjetioci, uživaju tokom programa, prateći mnoge različite sadržaje koje će im ponuditi Bihorsko kulturno ljeto sa kojima naša opština može da se podiči. Izložbom slika akademskog umjetnika Nermina Ćemana, kao i književnim opusom Huseina Bašića, proglašavam Bihorsko kulturno ljeto otvorenim i želim da svako od nas uživa u programu koji će trajati do sredine avgusta“, kazao je Muslija Kalić, potpredsjednik Opštine, na otvaranju Bihorskog kulturnog ljeta.

Nakon svečanog otvaranja i izložbe slika „Boje zavičaja“, u sali Centra za kulturu priređen je književni opus Huseina Bašića na kojem su učestvovali akademik Zuvdija Hodžić, književnici Bogić Rakočević, Mirsad Rastoder i Dijana Tiganj.