Ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović i predsjednik SO, Mehmed Meša Adrović, svečano otvorili višenamjensku zgradu za potrebe Javne uprave.

Tom prilikom, predsjednik Opštine Samir Agović istakao da je Petnjica bogatija za još jedan objekat koji će služiti građanima i iskoristio priliku da se zahvali svima koji su dali doprinos da Petnjica dobije još jedan servis kakav imaju ostale opštine.

„Naravno,  prilika je da se zahvalimo Ministarstvu rada i socijalnog staranja, lično ministru Purišiću i njegovim saradnicima, direktoru Centra u Beranama Raičeviću i njegovom timu kao i našem zajedničkom prijatelju Rifku Skendereviću koji je bio koordinator na ovom poslu u ime ministarstva i u ime Centra iz Berana. Vjerujem da je ovo lijep povod da se prisjetimo i početka ovog projekta kada smo imali prije par godina najavu od bivše ministarke  rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević, koja je tada najavila da će Petnjica imati ovakav objekat. Ovo je najbolja potvrda da Vlada u kontinuitetu pruža podršku našoj opštini i našim građanima i veliko je zadovoljstvo biti danas Petnjičanin i biti svjestan ovog što se dešava. Velike investicije i velika podrška naše Vlade i naravno, sve to za dobro građana opštine Petnjica“, istakao je predsjednik opštine, Samir Agović.

Zahvalnost je uputio i firmi Tehnogradnja iz Pljevalja koja je, pored zgrade Opštine, u rekordnom roku završila i ovu zgradu.

„Ovo je prilika da se zahvalim i ministarstvu zdravlja koje je takođe učestvovalo u ovom projektu i ono će imati servis za građane koji je takođe važan i bitan. Opština Petnjica sa ovim zaista dokazala da je spremna da bude dio savremenog svijeta, da je spremna da bude dio svijeta koji odgovorno brine o svom narodu i biće dobra prilika da nastavimo dalje jer svaki novi projekat zahtijeva novu energiju i novu želju za uspjehom. Svima hvala i svi dobro došli i nadam se, dragi prijatelji iz Vlade, da ćemo i u narednim godinama, imati ovako visoko vrijedne projekte koje ćemo na ovaj način proslavljati i bilježiti i pamtiti u istoriji našeg postojanja”, rekao je Agović.

Ministar Kemal Purišić je iskazao zadovoljstvo zbog činjenice da od danas počinje sa radom ustanova koja je od velikog značaja za sve građane Petnjice.

„Spomenuću da uz tehničku podršku UNDP-a, Vlada Crne Gore, odnosno, ministarstvo rada i socijalnog staranja, realizuje jedan važan projekat za razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite i kroz taj projekat smo napravili dobre kapacitete da unapređujemo sistem socijalnih usluga i kroz taj projekat je kandidovan, realizovan i ovaj projekat gdje je pod istim krovom  stvoren prostor da na jednom boljem nivou, svoju funkciju obavlja Centar za socijalni rad, odnosno područno odjeljenje, a tu će biti i kancelarija ZZZ Crne Gore, Fonda PIO, Fonda zdravstva, jedna kancelarija će biti ustupljena udruženju penzionera i dnevni boravak za starije osobe koji će u najskorije vrijeme početi sa radom. Ovaj objekat je jako važan za vaše građane, a i za naše ministarstvo jer smo sigurni da će na jednom prostoru, građani moći da realizuju čitav set svojih inicijativa i zahtjeva u dijelu usluga koje pruža ministarstvo rada i srodne institucije. Sami građevinski radovi su iznosili oko 231 hiljadu eura, opremanje oko 26 hiljada eura a cijela investicija oko 260 hiljada eura.

Ovdje će, po proceduri koju će obaviti Centar za socijalni rad, određeni krug ljudi imati priliku da boravi u dnevnom boravku. To je servis koji će omogućiti ljudima da  budu korisni ovoj zajednici, da ostanu u svom zavičaju i da spokojno i mirno provedu starost. To je naš pristup socijalnoj inkluziji i vjerujemo da je to jako važno",  kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, upućujući zahvalnost građevinskoj firmi Tehnogradnja koja je realizovala projekat.

 

Prije svečanog otvaranja višenamjenske zgrade, ministar sa saradnicima je boravio u zgradi Opštine gdje je upriličen doček od strane lokalne uprave na čelu sa predsjednikom Opštine i predsjednikom SO.