Predsjednik Opštine Samir Agović danas se sastao sa predstavnicima Međunarodne balkanske korporacije iz Izmira.

Predstavnik ove korporacije, Hamza Javuz i koordinator za Makedoniju, Mustafa Vatersevon, predložili su da se narodi sa Balkana najbolje predstave u ovom kako ga nazivaju ,, Balkansko multietničko selo”, sve u cilju predstavljanja kulture, tradicije i privrednih potencijala država iz kojih dolaze.

„Obzirom da imamo uspješnu saradnju sa Ambasadom Turske u Crnoj Gori, sa TIKOM i kulturnim centrom JUNUS EMBRE, to je još jedna asocijacija koja će da bude dobro povezana sa nama, da bi ono što su naši interesi završavamo u onom pravcu gdje je to i naša obaveza, da potencijale koje imamo valorizujemo i imamo itekakve koristi od turizma i na taj način privukli što veći broj turista iz Turske koji bi posjetili našu opštinu i našu državu“, kazao je predsjednik Opštine Samir Agović.

,,Ono što najviše ide u prilog Opštini Petnjica je to što su podržali inicijativu izgradnje muzeja ,,Bihorski ćilim”, kojim bi se na najbolji mogući način prezentovala kultura našeg kraja. Razmjena učenika srednjih škola takođe bi omogućila usavršavanje jezika u tom selu. Poziv za posjetu Izmiru je dodatno ohrabrilo interesovanje i ulilo povjerenje u uspješnost ovog projekta, kao i za razvoj biznisa u našem okruženju“,  istakao je Sahudin Kačar, koji je ove i slične projekte uspješno realizovao u BIH kao i u Makedoniji.