Predsjednik Opštine Samir Agović sa svojim saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti Novom Pazaru, gdje se sastao sa rukovodstvom Opštine Novi Pazar, na čelu sa Nihatom Biševac. Na radnom sastanku razgovarano je o mogućnostima saradnje u oblastima kulture, sporta, preduzetništva, kao i mogućnost saradnje po pitanju apliciranja projekata kod EU fondova.

Gradonačelnik Biševac izrazio je spremnost za međusobnu saradnju i pružanje podrške Petnjici u svim oblastima.

 „Tokom razgovora smo apostrofirali potrebu da se putno povežemo i to na kvalitetan način. Razgovorali smo o tome da je potrebno, uz podršku Vlade CG i Vlade Srbije, izgraditi pristojnu saobraćajnicu između Crne Gore i Srbije, a ta saobraćajnica bi išla preko Petnjice -Savinog Bora prema Tutinu. Zajedno smo konstatovali da mnogo toga možemo uraditi u oblasti turizma. Ono što mi možemo ponuditi kao izvenredan potencijal jeste pešterska visoravan, a znamo da je pomenuta lokacija vrlo bliska i petnjičkom kraju“, kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Opštine, Samir Agović, istakao je da očekuje posebnu podršku kada je u pitanju manifestacija „Bihorsko kulturno ljeto“.

„U okviru našeg kulturnog ljeta, imat ćemo „Veče Pazara“. Znamo da je Novi Pazar višenacionalna i multietnička sredina bogata sa kulturnim nasleđem, pa očekujem da će to biti divno veče i da će naša publika uživati u svemu tome. Takođe, razgovarali smo o mogućnostima saradnje na sportskom planu, razmjeni učenika i studenata, jer postoji velika mogućnost da se to ostvari. Sve ono što imamo kao kulturno nasleđe Petnjice i Pazara, zaista vrijedi, a posebno su mladi ljudi svjesni tih potencijala tako da je na nama, kao lokalnim upravama, da radimo na ovim pitanjima. Siguran sam da ćemo imati uzvratnu posjetu gradonačelnika Pazara, s toga, očekujem da ćemo nastaviti na produbljivanju saradnje u pravcu obostranog interesa”, istakao je predsjednik Opštine.