Povodom Dana Roma, predsjednik Opštine, Samir Agović i potpredsjednik, Muslija Kalić posjetili su porodice Beriša u Petnjici i čestitali Dan roma.

 

“Vaš praznik se proslavlja u trenucima kada je čitavo čovječanstvo zahvatila pandemija, pa je to razlog što ga ne možete obilježiti onako kako to dolikuje. Za sve nas u Crnoj Gori važno je da istaknemo da su sve naše misli i osjećanja, ne samo danas okrenute ka romskoj zajednici, nego i ovih nekoliko posljednih dana posebno zbog situacije na Vrelima Ribničkim. Očekujem da i stanari pomenutog naselja daju veliki doprinos da se sačuva zdravlje i životi svojih porodica i sunarodnika, ali i svih ostalih ljudi u Crnoj Gori. Želim da Dan Roma nikad više ne obilježavamo na ovaj način, već da to uradimo sa puno optimizma i dobrih misli”, kazao je predsjednik i tom prilikom uručio poklon pakete.

 

 

“Veliko hvala za brigu i poštovanje koje Opština Petnjica, kao i građani, gaje prema našim porodicama”, rekla je porodica Beriša.

 

Predsjednik je iskoristio priliku da podsjeti građane na poštovanje mjera i odluka koje su donijete u cilju  zaštite zdravlja i života.