ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTORKOM DOMA ZDRAVLJA U BERANAMA

 

Danas je, u kabinetu Predsjednika, održan sastanak predstavnika Opštinskog koordinacionog tijela sa dr Zuhrom Hadrović i dr Daliborkom Kovačević.

 

“Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su opštinske službe preduzele sve mjere propisane kroz plan NTK, kao i lokalni zdravstveni plan za Zdravstvenu stanicu Petnjica. Građani su poslušali mjere, kontaktiraju svoje izabrane doktore i izabrane sestre telefonom, bez prijeke potrebe ne dolaze u zdravstvenu stanicu, što je jedna od osnovnih mjera. I još jedan od razloga što smo danas ovdje boravili jeste i taj da upoznamo građane da će se u Opštoj bolnici u Beranama liječiti slučajevi ukoliko dođe do širenja epidemije, a da će se sve druge neodložne stvari, koje se tiču zdravstvenog stanja pacijenata sa područja opštine Petnjica, zbrinjavati u Opštoj bolnici u Bijelom Polju,  izjavila je dr Hadrović, dodajući da je zadovoljna kako opštinsko nadležno tijelo, u saradnji sa komunalnom policijom i policijom Crne Gore vrše kontrolu nad sprovođenjem mjera NKT.

 

“Ono što je osnovno sada za građane jeste i distribucija paketa pomoći i ona će biti koordinisana sa opštinskim službama. Svi zajedno ćemo, poštovanjem svih mjera koje su propisane, uvesti ovu epidemiju u neki mirniji tok i bez težih posledica završiti sve ovo što je pred nama. Neophodno nam je još malo strpljenja i da izdržimo ovu tešku situaciju. Nadam se da ćemo se vratiti normalnom i redovnom životu, a to će se desiti samo ako budemo disciplinovani i poštovali mjere”, istakla je dr Zuhra Hadrović.

 

Predsjednik Opštine, Samir Agović, naveo je da je ovo bila prilika da dr Hadrović upozna opštinski tim kako i na koji način se treba ponašati u određenim situacijama, posebno sa pacijentima koji imaju hronična oboljenja.

 

“Ono što je bitno jeste da se pacijenti, koji imaji potrebu za bolničkim liječenjem, upućuju u bolnicu u Bijelom Polju, jer je beranska bolnica namijenjena za liječenje pacijenata oboljelih od korona virusa. Sve naše službe imaju ovih dana pune ruke posla. Ovo je bila prilika da konstatujemo da su komunalno preduzeće, komunalna policija i vatrogasna služba odgovorili ovom trenutku i bili su odgovorni i aktivni u pružanju pomoći i podrške našim stanovnicima”, istakao je predsjednik Opštine, Samir Agović.