JAVNE RASPRAVE

OBRASCI

JAVNE NABAVKE

ODLUKE

SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA

PREDSJEDNIČKI IZBORI 2018

Poštovani sugradjani, cijenjena dijasporo, dragi prijatelji

Obavještavamo Vas da je Skupština opštine Petnjica na XIII redovnoj sjednici koja je održana dana 12.11.2015.godine usvojila Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Opštine Petnjica kojim se definišu simboli i praznik Opštine.

Osnovni grb Opštine Petnjica sаstoji se od   herаldičkog štitа. Osnov štita  je oivičen zlatnom i crvenom bojom. U gornjem dijelu grba stoji upisano latinicom ime grada. Na desnoj strani u gornjem dijelu grba je tvrđava koja simbolizuje početak urbanosti. Na lijevoj strani, u donjem dijelu heraldičkog štita je džamija iz XVI vijeka, koja je kulturno-istorijski spomenik. U sredini grba je Radmanska klisura. Petnjička kotlina je u dnu grba.U njenom sastavu je prikazana rijeka Popča i njene četiri pritoke.  

Službeni grb sastoji se od osnovnog grba kome je dodata “cvijetna kruna”, koja simbolizuje prirodna bogatstva Opštine Petnjica. U dnu grbа se nаlаzi lentа. Nа lenti je latiničnim slovimа ispisаn tekst" PETNjICA“.

Zastava Opštine je pravougaonog oblika čija je dužina najmanje dvostruko veća od širine, sa podlogom bijele boje, sa ucrtanim grbom Opštine u sredini. Plava linija simbolizuje bogatstvo Opštine Petnjica rijekama, izvorištima i prirodnim vodenim tokovima. Zelena linija simbolizuje prirodni ambijent, sa očuvanim pejzažima i plodnu zemlju na teritoriji Opštine Petnjica.

Upotreba grba i zastave uređuje se Odlukom Skupštine opštine.

Praznik Opštine je "4. avgust" -  Dan opštinskog konstitutivnog referenduma.

 

    

SLUŽBA SKUPŠTINE

 

Vijesti

PREDSJEDNIK OPŠTINE

SAMIR AGOVIĆ

PREDSJEDNIK ŠKUPŠTINE

MEHMED ADROVIĆ

POTPREDSJEDNIK OPŠTINE

MUSLIJA KALIĆ

GLAVNI ADMINISTRATOR

MIRSAD ĆATOVIĆ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

SEKRETAR LOKALNE UPRAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

SEKRETAR SKUPŠTINE OPŠTINE