JAVNE RASPRAVE

OBRASCI

JAVNE NABAVKE

ODLUKE

SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA

PREDSJEDNIČKI IZBORI 2018

Povodom nezapamćenih poplava koje su protekle nedjelje pogodile Petnjicu, poplavljena područja posjetio je ministar poljoprivrede Budimir Mugoša, direktor Direktorata Uprave za vode Damir Gutići direktor Direktorata za ruralni razvoj Darko Konjević. Cilj današnje posjete je bio da se sagledaju posljedice prošlonedeljnih poplava i da se razgovara i uputi zahtjev za pomoc Ministarstvu poljoprivrede i Vladi Crne Gore.
,,Ministar Mugoša je kazao da će pripremiti informaciju za Vladu koja će biti u četvrtak prilikom čega će upoznati ovo tijelo sa onim što je vidio u Petnjici, kao i sa onim s čim smo ga upoznali mi iz lokalne samouprave”, kazao je predsjednik Opštine Petnjica
 Samir Agović.
Opština Petnjica očekuje da će Vlada nakon što se procijeni šteta nastala poplavama pomoći, prije svega poljoprivrednim proizvođačima, koji nisu uspjeli da pokupe svoje proizvode ili su im sakupljeni uništeni, jer stanovništvo koje se bavi poljoprivrednom pretežno je nastanjeno u području koje je poplavljeno.
,,Najveća šteta pričinjena je u Lješnici, Paljuhu, Petnjici, Lagatorima i Donjoj Vrbici, a nezvanična je procjena da je šteta oko 1.500.000 eura. Od Uprave za vode smo tražili da nam pošalju stručnjake iz oblasti hidrologije i geologije zbog novonastalog problema sa klizištima. Razgovarali smo i o projektu obaloutvrde od Latskog mosta do Lješnice. Nismo zaboravili ni one kojima je stradala kabasta stočna hrana i drva za ogrijev, ali za to ćemo imati više informacija nakon sjednice Vlade”, dodao je Agović.

Vijesti

PREDSJEDNIK OPŠTINE

SAMIR AGOVIĆ

PREDSJEDNIK ŠKUPŠTINE

MEHMED ADROVIĆ

POTPREDSJEDNIK OPŠTINE

MUSLIJA KALIĆ

GLAVNI ADMINISTRATOR

MIRSAD ĆATOVIĆ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

SEKRETAR LOKALNE UPRAVE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

SEKRETAR SKUPŠTINE OPŠTINE