subota, Novembar 25, 2017

Language Switcher

JA Promo Bar

Dobrodošli na zvaničnu Internet prezentaciju opštine Petnjica
Toggle Bar

Prazan modul 2

Search

PETNJICA U RITMU EVROPE

U srijedu je u Petnjici održana audicija kandidata za manifestaciju ‘’Crna Gora u ritmu Evrope’’. Njih oko 50 se takmičilo, a na završnu manifestaciju koja će se održati u Podgorici plasirale su se Mirela i Ajlina Skenderović i Amra Agović koje će izvoditi moderni ples, kao i Adisa Kočan koja će se takmičiti u pjevanju.

Igor Karadarević, poznato TV lice i direktor projekta, David Makević, su izvršili odabir kandidata.

“ Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska  dečija manifestacija u Crnoj Gori ovoga tipa  podržana od strane Ambasadora evropskih država i Evropske Unije koji su: Švedska,Belgija, Kipar, Portugal,Finska, Norveška,Grčka, Italija, Hrvatska,Španija,Turska, Austrija, Holandija,Danska, Madjarska,Slovenija i drugi. Podrška se ogleda u njihovim posetama gradovima i opštinama a koje organizuje “Crna Gora  u ritmu Evrope”, a iz kojih poseta se ostvaruju  bratimljenja i poslovne aktivnosti medju gradovima i opštinama  Crne Gore i Evrope .

Manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope” je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Djeca opština Crne Gore se pripremaju da učestvuju i predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodijeljena od strane organizacije  ,,Crna Gora u ritmu Evrope” na finalnom TV prenosu svih gradova a uz direktan televizijski prenos sa nacionalnom pokrivenošću. Ove godine finalno takmičenje ,,Crna gora u ritmu Evrope ‘’ održaće se u Podgorici. Djeca koja budu predstavljala svoju opštinu predstaviće se  na stranom jeziku tj. na jeziku Ambasade koja će biti dodijeljena od strane organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope”. Djeca se predstavljaju u pjesmi i modernom plesu. U toku rada sa djecom osim toga što je besplatna obuka, roditelji, staratelji  dobijaju 24 časa unaprijed besplatna obavještenja od strane call centra kada i gdje će biti održana proba kao i u slučaju pomjeranja proba. Call centar je dostupan 24h za sve informacje roditeljima, starateljima. Kako se radi o učešću djece svih materijalnih mogućnosti vazno je napomenuti da je sve besplatno za djecu i roditelje što cijeloj manifestaciji daje dodatni značaj koji su svakako prepoznali i svi Ambasadori Evrope  u Crnoj Gori. Manifestacija ,,Crna Gora  u ritmu Evrope’’ organizuje posjete  Ambasadora zemlje koja bude dodijeljena opštini kod Predsjednika i prisustvo na finalnom koncertu Manifestacije koje će se održati u martu 2017.godine u Podgorici.

Djeca pobjednici će o trošku Manifestacije ,,Crna Gora  u ritmu Evrope’’ posjetiti  zemlju Ambasade koju predstavljaju na finalnom takmičenju.

Sledeći finalni koncert se održava u gradu pobjedniku

Petnjica u projektu predstavlja Austriju.

Takodje je jako bitno napomenuti da će se pobjednik za 2017.godinu odlučiti glasovima publike putem SMS glasanja i glasanjem žirija svih gradova učesnika, sa svih mobilnih operatera.  Pedeset posto (50%) od neto prikupljenih sredstava od svih SMS glasova se upućuje pobjedničkom gradu u budžet grada, kao nagrada a za sledeće potrebe: namjenski, kao vrsta donacije . Za bolnice ,škole, obdaništa, sportske i kulturne ustanove . . .

Samostalna savjetnica,

Dr Nermina Muratović