Predsjednik opštine Samir Agović uručio je priznanje plaketu za popularizaciju opštine Petnjica Sefadinu Osmanoviću iz Luksemburga.

Predsjednik je razmijenio mišljenja o mogućnostima ulaganja u mali porodični biznis koji se može realizovati na području opštine Petnjica.

“Naš zajednički interes je da što više naših ljudi koji su uspiješni u dijaspori i šire, svoje iskustvo prenesu na rodbinu, prijatelje koji žive u Petnjici i da na nekim svojim primjerima pokažu i ukažu da se u Bihoru može početi sa malim ili porodičnim preduzećima sa kojim se može stvarati neki veći dohodak i nova vrijednost“, kazao je predsjednik.

U znak priznanja i  popularizacije naše Opštine u Luksemburgu kao i svih Sefadinovih dolazaka, takođe o naših prijatelja iz regiona, odlučili smo da uručimo priznanje za promociju opštine Petnjica“, zaključio je predsjednik Samir Agović.

Osmanović je istakao da je ponosan što su lokalna uprava i predsjednik Opštine Samir Agović prepoznali napore i doprinos u prijateljstvu prema Petnjici i Crnoj Gori.

“Želim da se zahvalim lokalnoj upravi na čelu sa predsjednikom Agovićem na prepoznavanju mog doprinosa i uručenoj plaketi.

Vjerujem da će u narednim godinama biti još više uspiješnih priča koje zajednički stvaraju Opština i dijaspora, ali potrebno je da dijaspora više pomogne u stvaranju novih vrijendosti i da pomogne svom zavičaju“, zaključio je Sefadin Osmanović.

Share this post

About the author