Predsjednici opština Bijelo Polje i Petnjica, Petar Smolović i Samir Agović uputili su juče pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću kojim ga pozivaju da u Kapitalni budžet za 2022. godinu uvrsti finansiranje projekta rekonstrukcije puta Gusare (Petnjica)  – Bioča (Bijelo Polje).

U zajedničkom pismu se navodi da je osnovni zadatak rekonstrukcije puta poboljšanje saobraćajne povezanosti između dvije Opštine, ali i povećanje bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju posebno zbog činjenice da se na navedenom putnom pravcu učestali udesi i nesreće.

Izgradnjom regionalnog puta pored bolje povezanosti stvoriće se uslovi za valorizaciju turističkih potencijala ovih opština kao i za razvoj poljoprivrede.

Predsjednici vjeruju da će Premijer imati razumijevanja za ovaj predlog, jer kako navode od njega se očekuje da daje snažan impuls sveukupnom razvoju Crne Gore, uz napomenu da je Opština Petnjica u 2021. godini kandidovala navedeni projekat prema ministarstvu finansija i socijalnog staranja kao prioritet.

Share this post

About the author